Dakbedekkingen

Ook voor het aanbrengen van en/of het vervangen van huidige dakbedekking kunt u bij ons terecht. Meest voorkomende dakbedekkingen zijn; dakpannen, leien, riet, zink, bituminieus en tegenwoordig ook veel kunststof. Voor wat betreft het werk van de loodgieter/dakdekker is de bitumineuze dakbedekking naast zinken bedekking het meest voorkomend. Echter het toepassen van EPDM komt steeds vaker voor. Tegenwoordig word ook steeds meer EPDM toegepast. Dit is een synthetisch rubber. Het materiaal word middels verlijming aangebracht. Dus geen “open” vuur meer. De zinken bedekking word vaak aangebracht als zijnde zg. roeven- en/of felsdak. Hiervoor word meestal gekozen wanneer het een hellend dak betreft.


De bitumineuze bedekking word meestal aangebracht als zijnde 2-laagse dakbedekking. De eerste laag is een gesloten onderlaag welke vaak mechanisch word bevestigd op ondergrond, veelal samen met dakisolatie. Deze eerste laag is tevens een zg. dampremmende laag. Deze zorgt ervoor dat eventueel vocht vanuit onderliggende constructie niet onder dakbedekking komt waardoor eventueel blaasvorming onstaat. De 2e laag is de zg. toplaag welke veelal voorzien is van een mineraal laag welke de dakbedekking beter beschermd tegen weersinvloeden. Hiervoor werd meestal grind gebruikt. Grind word nog steeds toegepast wanneer er geen bevestiging mogelijk is op ondergrond (ballastlaag). Een belangrijk detail is de randafwerking van een dak. Dit word veelal gedaan met een aluminium daktrim. Blank of in een bijpassende kleur. De voorkeur heeft echter een afwerking met een zinken deklijst met kraal. Hierbij word de kwestbare rand volledig afgedekt waardoor de levensduur van het dak word verlengd.


Ook de juiste keuze van materiaal van de zg. dakafvoeren/plakplaten bepaalt de levensduur. Naast aluminium word vaak lood toegepast. Wanneer het platte dak vaak word belopen en/of dienst doet als balkon kan deze worden voorzien van draintegels aangebracht op tegeldragers.

 

 

 


WWD-8

 
 
Website: Dezignus CMS websites by Dezignus - Castricum