Vloerverwarming

De Romeinen waren hun tijd ver vooruit. Zij beschikten niet alleen over stromend water en riolering, ook vloerverwarming was reeds door de romeinen uitgevonden. Bij opgravingen werd het bewijs gevonden, dat met name bij badhuizen, de vloerverwarming het juiste comfort gaf.

 

Vloerverwarming heeft vele voordelen, in de woning zijn bijvoorbeeld geen interieur ontsierende radiatoren meer nodig. Geen lelijke buizen langs de wanden van vloer naar plafond en vice versa. Vloerverwarming geeft van alle systemen de meest ideale temperaturropbouw; op schouderhoogte 20 graden bij een vloertemperatuur van 24 graden rn een plafondtemperatuur van 18 graden. De vloer fungeert als radiator hierdoor kan er met een lage keteltemperatuur worden gestookt. Water van 40 graden in plaats van circa 90 graden is al voldoende om het huis snel op een aangename temperatuur te krijgen. Door de lage temperatuur wordt uw ketel minder belast en leveren moderne HR ketels een optimaal rendement. Hierdoor kunnen besparingen worden gerealiseerd van 10 tot 15 procent ten opzichte van conventionele manier van verwarmen. Hierdoor bespaart u energiekosten en spaart u het milieu. Stof zit vaak achter radiatoren en wordt bij warme-luchtcirculatie mee de ruimte ingebracht. Door het gebruik van lage watertemperaturen wordt stofverplaatsing voorkomen. Iets wat voor mensen die gevoelig zijn voor stof zijn, een uitkomst is.


Er zijn verschillende "Thermagas" vloerverwarmingssystemen. Afhankelijk van wensen en situatie is er voor elke toepassing een systeem beschikbaar.

 

 

 

 

 


WWD-16

 
 
Website: Dezignus CMS websites by Dezignus - Castricum