Luchtverwarming

Luchtverwarming zorgt voor een constante en aangename luchtcirculatie, behaaglijk warm of verfrissend koel, door het hele huis op basis van verse en gefilterde lucht. Je ziet het niet, maar merkt het wel. Door de afwezigheid van traditionele radiatoren heeft u een enorme inrichtingsvrijheid. Een systeem van luchtkanalen en onopvallende roosters zorgt er voor dat de binnenkomende lucht naar de ruimten word gevoerd. De luchtjes uit keuken, badkamer en toilet worden via de aangebracht ventilatievoorzieningen naar buiten gebracht. De voortdurende luchtverversing (en filtering) houdt de lucht fris en ongewenste stofdeeltjes blijven buiten de deur. Door de langzaam circulerende lucht is de woning snel op temperatuur, terwijl het hoge rendement van de "Brink" luchtverwarmer de stookkosten laag houdt.


Het comfort en de leefbaarheid in een gebouw worden voor een groot deel bepaald door een aangename temperatuur. Zeker in de zomer kan de perfecte isolatie van gebouwen te hoge binnentemperaturen opleveren. Luchtverwarming is eenvoudig uit te breiden met topkoeling. Met deze combinatie word overdag frisse en koele lucht in het gebouw gebracht.


Het is belangrijk dat uw woning dag en nacht wordt geventileerd. Vocht van koken, wassen, planten en bewoners kan zo worden afgevoerd. Maar ook moet er in uw woning frisse lucht worden aangevoerd om gezond te kunnen wonen en werken. Verontreinigde warme lucht eruit en frisse lucht erin. Uiteraard kost ventileren energie. Dankzij toepassing van het principe van warmteterugwinning kan dit energieverbruik drastisch worden beperkt. Door het overdragen van warmte aan de verse, binnenkomende buitenlucht wordt met een minimum aan energie een goede ventilatie gegarandeerd.

 

 

 

 


WWD-15

 
 
Website: Dezignus CMS websites by Dezignus - Castricum